MediaWatch

Berlingske-pris til Simi og Puk

TV 2's korrespondent Simi Jan og DR-korrespondent Puk Damsgaard deler årets journalistpris fra Den Berlingske Fond.

Den Berlingske Fonds journalistpris på 100.000 kr. gik i dag til journalisterne Simi Jan fra TV 2 og Puk Damsgård fra DR, skriver Berlingske Media i en pressemeddelelse.

“Med en udpræget sans for at bruge det moderne tv-medies muligheder for at skabe nærhed, perspektiv og oplevelse, har de dækket begivenheder og udviklinger i områder, hvor både det at være journalist - og det at være kvinde - er noget af en udfordring,” lød det fra vært på Mennesker & Medier på P1 og medlem af priskomiteen, Lasse Jensen, i sin tale til prismodtagerne.

“Prisen tildeles til to journalister, der med energi, professionalisme og et ikke ubetydeligt mod, har beriget de to nationale TV-stationers udlandsdækning med andet og mere end faldskærmsreporterens korte nedslag. I får Den Berlingske Fonds Journalistpris ikke bare for jeres viljestyrke og mod, men i høj grad fordi, I begge har bragt mennesket ind i en stor og kompliceret fortælling - uden at glemme perspektivet og analysen.”

Puk Damsgaard er mellemøstkorrespondent for DR med base i Beirut, og det er anden gang inden for kort tid, hun hædres - i efteråret modtog hun Jyllands-Postens ytringsfrihedspris. Simi Jan har som udenrigskorrespondent base i Afghanistan og kan aktuelt følges på jobbet i TV 2's dokumentarserie 'Korrespondenterne'.

Vinderne af Den Berlingske Fonds Journalistpris udpeges af en komité bestående af tidligere udenrigsminister, redaktør og Berlingske-blogger, Uffe Ellemann-Jensen, redaktør af P1 programmet Mennesker og Medier, Lasse Jensen, og chefredaktør på Berlingske og formand for Den Berlingske Fond, Lisbeth Knudsen.

- LR

 

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs