MediaWatch

Egmont eneejer af norsk TV 2

Egmont har købt A-pressen ud og snupper den sidste halvdel af TV 2 Norge. Egmont er nu ejeejer af tv-stationen, der kaster solide overskud af sig.

Egmont øger sin ejerandel fra 50 til 100 procent i Norges største kommercielle tv-virksomhed TV 2 Norge ved at købe A-pressen ud. Prisen er 2,1 milliarder norske kroner.

Det er i tråd med Egmonts strategi om at øge satsningen på levende billeder. Adm. direktør Steffen Kragh har heller ikke lagt skjul på, at TV 2 Norge var en godbid for koncernen, som havde forkøbsretten, hvis A-pressen skulle ønske at sælge.

”Som medstifter og medejer af TV 2 gennem 20 år har Egmont altid været optaget af TV 2's langsigtede udvikling, ligesom tv står centralt i vores strategi. Derfor er det naturligt at købe, når A-pressen vil sælge sine aktier. Egmont tager i dag et markant strategisk skridt mod mere tv og flere levende billeder i vores forretning. TV 2 er nu et helejet datterselskab i Egmont,” siger koncernchef i Egmont, Steffen Kragh i en pressemeddelelse.

Målet er, at fortsætte den positive udvikling for TV 2, som i 2010 opnåede det hidtil største overskud. Købet medfører ikke i sig selv forandringer for TV 2.

”Vi ønsker, at TV 2 viderefører sin satsning på nyheder, sport og underholdning, som 7 ud af 10 nordmænd hver dag gør brug af på både tv og online. Egmont er garant for, at TV 2 fortsat er et uafhængigt mediehus med en lokal norsk profil, og at TV 2 fortsætter med at bygge gode og nære relationer til det norske folk,” siger Steffen Kragh.

Bestyrelsesformand i TV 2 og finansdirektør i Egmont Hans J. Carstensen tilføjer:

”TV 2 er i dag ikke bare en tv-kanal, men et mediehus som bringer indholdet ud på flere platforme. Egmont vil, som vi altid har gjort, stå bag alle store satsninger og investeringer i TV 2. Vi lægger vægt på lokal, norsk ledelse. Som ejere stiller vi os hundrede procent bag TV 2s aftale med den norske stat, som indebærer, at TV 2 er et public service mediehus med hovedkontor i Bergen”.

Egmont betaler et kontantbeløb på 2,1 milliarder NOK for A-pressens 50 procent af TV 2. Egmont ejer dermed 100 procent af Norges største kommercielle tv-virksomhed. Egmont var medstifter af TV 2 i 1991.

”Når vi sælger os ud af TV 2, er vi glade for, at det sker til en aktør som kender selskabet godt og som gennem mange år har vist, at de er en solid og langsigtet medejer, som respekterer redaktionel frihed og publicistiske principper,” siger koncernchef i A-pressen, Thor Gjermund Eriksen.

- TBH

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs