Usikker fremtid for Product Placement

Annoncørerne efterspørger ikke Product Placement, og TV 2s salgsindsats har været yderst forsigtig. Nu afventer markedet, om den nye regering lukker luften helt ud af fænomenet.
Per Fanefjord Laursen

TV 2 er gået yderst forsigtig til værks med at forsøge at sælge betalt Product Placement til annoncørerne, siger MediaWatchs kilder, når de skal vurdere TV 2s indsats med Product placement i år. 

Da det blev klart, at en ny regering, der var modstander af Product placement, ville vinde valget, gik engagementet endda et par trin ned. Man frygtede, at et offensivt kommercielt TV 2 ville fremprovokere politisk fokus.

Det er også del af forklaringen på programchef Keld Reinecke lidt forblommet udmelding i går i Berlingske Business om de nye forretningsmuligheder, som TV 2 fik tildelt fra januar.

Ingen business
Mediabureauer begiver sig ikke ud i politiske analyser, men forholder sig til udbud og efterspørgsel.

”Betalt Product Placement er nyt og kræver, at det bliver løbet igang, men TV 2 har ikke været offensive sælgere,” siger Broadcast Director Flemming Jensen, MEC.

Broadcast Director Jakob Olsen, IUM, undrer sig ikke over, at TV 2 ikke gør meget ved Product Placement.

”Der er ikke business nok i produktet; kunderne kan og vil ikke vænne sig til at skulle betale for noget, der for de flestes vedkommende, tidligere har været en free-bee og ad-on til eksisterende kampagneafviklinger.”

TV3 og SBS prøver
TV 2’s afdæmpede fokus på afsætning af Product placement påvirker ikke TV3 og SBS’ ageren med produktet, vurderer IUM. De to private broadcastere har Product Placement-tilladelse under britisk lov.

“Men det ændrer naturligvis markedsbetingelserne, hvis regeringen afblæser markedslederens tilladelse til at benytte Product placement,” siger Jakob Olsen med henvisning til, at det smalle VKO-medieforlig fra 2010 skal genforhandles til foråret.

“TV3 og SBS har lidt mere engagement. De har Product Placement med ud som produkt til kunderne, og det integreres i de større partnerskaber, som annoncører indgår med tv-selskaberne. Det er netop den rette rolle for Product placement,” siger Flemming Jensen.

Ifølge IUM har de kommercielle tv-selskaber blikket rettet mod Advertiser Founded Programs, som f.eks. ’Guider i Paradis’ med Star Tour og TV3s doku-serie om Oslo-færgen.

“AFP er som oftest er en større og mere indbringende løsning for stationerne,” siger Jakob Olsen.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også