MediaWatch

S: Ingen basis for YouSee-indgreb

Det er helt rimeligt, at YouSee gennemfører en overgang til digital tv, og at nabolands-kanaler kræver digital modtagelse.

Medieordfører Mogens Jensen dementerer nu flere artikler i Politiken, hvor Socialdemokraten er citeret for at rette hård kritik af YouSees manglende kulturanvarlighed og true med politiske indgreb.

”De to artikler i Politiken afspejler ikke min holdning til, at YouSee rokerer rundt på sit kanaludbud,” siger Mogens Jensen, der er helt på det rene med, at YouSee følger medietrenden og gør flere kanaler digitale, hvilken nu betyder at otte svenske, norske og tyske kanaler er til rådighed digitalt hos YouSee

”Det er led i den almindelige udvikling, at man måske må anskaffe et nyt tv-apparat, der kan modtage digitale tv, hvis man vil se visse kanaler,” siger han til MediaWatch.

Nabo-tv er et emne
Mogens Jensen understreger, at han er optaget af at YouSee og Boxer TV, der fik pålæg om at udbyde én nabolandkanal, stiller naboland tv til rådighed. Nabolands tv har samfundsmæssig værdi, men der ikke grundlag for at tale om regulering, når 60-70 procent af YouSees kunder - de digitale – i dag kan se masser af nabolandkanaler, siger han.

Nabolandskanaler vil være et emne i medieforhandlingerne, der ventes at gå i gang sent på foråret, lover Mogens Jensen.

Politisk forståelse
YouSees ledelse glæder sig over Mogens Jensens præciseringer. Man har i de senere dage siddet med en fornemmelse af at være fanget i en episode af den klassiske amerikanske tv-serie ‘The Twilight Zone’.

Vicedirektør Ulf Lund siger til MediaWatch, at han har haft mere end svært ved at forstå anklagerne mod YouSee om manglende politisk ansvarlighed.

”Vores opfattelse er, at der faktisk er en bred politisk forståelse for de prioriteringer, vi løbende er nødt til at træffe. Og jeg mener også, at der er en rimelig overensstemmelse mellem vores ambitioner og de kulturpolitiske ønsker på Christiansborg”, siger Ulf Lund.

 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs