MediaWatch

Eldrup roser Yousee og Boxer for TV 2-priser

Billigere end DR og de kommercielle - og bredt udbudt i tv-pakkerne. TV 2's adm. direktør, Merete Eldrup, er godt tilfreds med Boxer og Yousees udspil på prisen for TV 2's hovedkanal.

“Rimelige og fornuftige”. Sådan vurderer TV 2’s adm. direktør de priser for TV 2-hovedkanalen, som tv-distributørerne Yousee og Boxer i udgangspunktet har lagt sig fast på. Spændet går fra 35,50 kr. som enkeltstående kanal hos Boxer TV - til en særdeles favorabel "underpris" på 10 kr. inklusiv moms i Yousees Grundpakken -  underpris fordi Yousee selv skal lægge 12,50 kr. inklusiv moms hos TV 2 per husstand, der tager hovedkanalen ind. Lige så meget som prisniveauet er Merete Eldrup tilfreds med bredden i udbuddet.

“Ingen af de priser, der hidtil er meldt ud, bør afskrække folk fra at købe TV 2. Det er samtidig væsentligt for os, at TV 2 både kan købes alene og i pakker, så ingen skal føle sig tvunget til at abonnere på mere tv, end man ønsker,” siger Merete Eldrup.

“Det vigtigste set fra et TV 2-perspektiv er, at vi er til stede i alle pakkerne – på den måde er vi sikret den bedst mulige penetration, og det er særdeles vigtigt for TV 2 som public service-kanal.”

Billigere end konkurrenterne
Merete Eldrup hæfter sig endvidere ved, at prisen for TV 2 - selv som enkeltstående kanal til 35,50 kr. månedligt hos Boxer TV - ifølge direktøren er lavere end prisen for at se konkurrende tv-kanaler.

“Prisen på TV 2 er stadig meget attraktiv set i forhold til både licensen på DR og i forhold til prisen på TV 2’s kommercielle konkurrenter.” siger Merete Eldrup og henviser til, at en dansker i snit ser cirka 25 timer på TV 2's hovedkanal - og betaler man 35 kr. om måneden for det, svarer det til 1,4 kr. per times TV 2-sening.

"Hvis der er flere personer i husstanden, er den effektive timepris endnu mindre. Den pris for TV 2-seningen er betydeligt mindre end på alle andre kanaler – uanset om det er licensfinansierede kanaler eller kommercielle kanaler. Og samtidig kun en brøkdel af den effektive timepris for den avislæsning, danskerne foretager,” siger Merete Eldrup. 

?I forhold til den opgave, I står over for med at holde på kunderne - har prisniveauet gjort opgaven nemmere eller sværere??

"De nu offentliggjorte priser ændrer ikke på opgaven for TV 2, som langt overvejende drejer sig om at konvertere så mange som muligt af de 300.000 nuværende free-to-air-husstande med egen antenne. At TV 2 fortsætter i Yousees grundpakke er meget tilfredsstillende i forhold til eksisterende betalings-tv-kunder og i forhold til princippet om, at TV 2 hører hjemme i grundpakkerne."

Hvad betyder det for jer, at YouSee ikke distribuerer TV 2's hovedkanal à la carte?

“YouSee afgør selv, om og hvordan selskabet vil distribuere i pakker eller à la carte, men jeg forstår godt den beslutning, YouSee har taget, fordi TV 2 er så stor og væsentlig en del af danskernes tv-sening. I grundpakker rundt omkring i landet står TV 2 ofte for 40-50 procent af den tv-sening, som grundpakke-kunderne foretager. Og hvis ikke Danmarks mest sete kanal skulle være i en grundpakke, er det svært at forstå, hvad en grundpakke skal indeholde,” siger Merete Eldrup.

TV 2 har for nylig søsat informatinossitet behold.tv2.dk - og informationsarbejdet bliver intensiveret i den kommende tid ifølge TV 2-direktøren. Hun peger samtidig på TV 2's oprustning på HD-området som en løftestang i forhold til at sikre interessen fra distributørerne. TV 2-hovedkanalen bliver næste år også sendt i HD - så TV 2 kan tilbyde distributørerne store sportstrækplastre som OL i London, EM i fodbold og herrehåndbold i HD-kvalitet - uden meromkostning.

"Vi oplever, at en række distributører er meget interesseret i TV 2's HD-tilbud, som fra 2012 tilbydes til distributørerne uden ekstra betaling."

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs