MediaWatch

Mollerup: Jersild-interview kørte af sporet

Mundhuggeriet med Liberal Alliance i programmet 'Mød partierne' på DR1 med Jens Olaf Jersild som vært får kritik af DR's seerredaktør Jacob Mollerup.

"Studieværten afbrød for meget - men der var en helt reel og seriøs baggrund for tal-skænderiet med Liberal Alliance," skriver DR's seerredaktør Jacob Mollerup i sin vurdering af tirsdagens udgave af DR1-programmet 'Mød partierne', som modtog flere hundrede klager fra seerne.

Klagerne gik dels på, at studievært Jens Olaf Jersild afbrød politikerne Anders Samuelsen og Simon Emil Ammitzbøl for meget, og at han betvivlede partiets økonomiske beregninger.

De kritiske spørgsmål til vækstplanen var berettigede, men det blev  ikke gjort klart nok for seerne, hvad kritikken gik ud på, mener Jacob Mollerup.

"- og så endte det i et mundhuggeri, hvor studieværten afbrød alt for meget. Det er historien om et godt indslag, der kørte af sporet," skriver Jacob Mollerup.

Han frikender dog heller ikke politikerne fra Liberal Alliance.

"Alle de involverede kokke havde således en rolle i den forvirrende forestilling. Liberal Alliance ville ikke forholde sig til DREAM-chefens udtalelser. Studieværten afbrød for meget og fik ikke begrundet alle sine kritiske spørgsmål," slutter Jacob Mollerup.

Programserien var søndag til debat i Presselogen på TV 2 News,  hvor Ekstra Bladets ansv. chefredaktør Poul Madsen foreslog titlen omdøbt til 'Jens Olaf Jersild møder partierne' for at imødegå kritikken af, at studieværten fylder meget i programmet.

Læs også Rasmus Nielsens klumme om programmet: Bulldozer Jersild møder Dupont og Dupond.

- TBH

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs