MediaWatch

MTG og Bonnier kæmper om Canal Digital

For nylig faldt Stofas opkøb af Canal Digitals kabel-tv forretning i Danmark til jorden på grund af modstand fra Konkurrencenævnet. Nu kan den forretningsgren alligevel komme på andre hænder. Canal Digital kan blive overtaget af Modern Times Group (MTG), Bonnier eller Nordic Capital, som alle har afgivet bud på den Telenor-ejede tv-distributør, skriver kampanje.com. Prisen forventes at løbe op på mellem 3,2 og 4 mia. dkk (4-5 mia. skk).

For nylig faldt Stofas opkøb af Canal Digitals kabel-tv forretning i Danmark til jorden på grund af modstand fra Konkurrencenævnet.

Nu kan den forretningsgren alligevel komme på andre hænder. Canal Digital kan blive overtaget af Modern Times Group (MTG), Bonnier eller Nordic Capital, som alle har afgivet bud på den Telenor-ejede tv-distributør, skriver kampanje.com.

Prisen forventes at løbe op på mellem 3,2 og 4 mia. dkk (4-5 mia. skk).

Kamp om markedsandel
Bonnier ejer i forvejen TV4 i Sverige og er majoritetsaktionær i Canal+ samt Canal 9. Canal Digitals ejer, Telenor, har tætte bånd til Bonnier/TV4, fordi koncernen også indgår som ejer i Canal+, skriver kampanje.com.

MTG, der blandt andet står bag TV3-kanalerne i Danmark, er inde på markedet for tv-distribution via Viasat og har derfor store interesser i Canal Digital.

Allerede i foråret forhandlede Bonnier med Telenor om at købe sig ind i Canal Digital i forsøget på at skabe en nordisk tv-gigant, der også skulle inkludere norsk TV 2, som Telenor er indirekte medejer af via A-Pressen. Men forhandlingerne gik på grund, og Telenor har sat JP Morgan til at håndtere salget af Canal Digital, som ifølge resume.se også har en tredje bejler i selskabet Nordic Capital.

Hverken MTG eller Bonnier vil be- eller afkræfte deres bud over for kampanje.com. 

- TBH
 

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs