MediaWatch

V og S uenige om Stofa-afslag

Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen støtter Konkurrencestyrelsens modstand mod Stofas opkøb af Canal Digital, som i dag møder hård kritik fra Venstres erhvervs- og telepolitiske ordfører, Torsten Schack Pedersen i Børsen.

Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen støtter Konkurrencestyrelsens modstand mod Stofas opkøb af Canal Digital, som i dag møder hård kritik fra Venstres erhvervs- og telepolitiske ordfører, Torsten Schack Pedersen i Børsen.

Han mener, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er helt galt på den, når den begrunder modviljen med argumentet om, at opkøbet vil skabe et duopol, da der så kun vil være en konkurrent til giganten Yousee, når det gælder levering af kabel-tv-pakker til antenneforeningerne. Og det frygter Styrelsen kan resultere i prisforhøjelser.

Men det mener Torsten Schack Pedersen ikke holder vand på grund af digitaliseringen, som har medført flere konkurrenter.

”Konkurrencestyrelsen forholder sig ikke til den teknologiske virkelighed. Den opfatter et marked som værende afgrænset af den teknologiske fremføringsform. Og det er helt ude i skoven, når verden er blevet digital,” siger han til Børsen.

S deler Styrelsens betænkeligheder
Mogens Jensen (S) bakker derimod op om Styrelsens modstand mod at skabe et duopol.

"Der ingen tvivl om, at Yousee indtager en førende markedsposition på kabeltv-markedet, som tegner sig for langt den største del af danske husstande. Så jeg deler konkurrecenstyrelsens betænkeligheder ved Stofas opkøb, for endnu en stor ejerkoncentration vil i højere grad lægge en dæmper på de initiativer, der er i gang på tv-markedet, som kan skabe mere konkurrence. Og jeg undrer mig over, at man specifikt angriber Styrelsens afgørelse på det område," siger Mogens Jensen.

Stofas adm. direktør Ole Simonsen har over for Mediawatch givet udtryk for, at opkøbet af Canal Digital er nødvendig for at blive en stærk modspiller til Yousee, men den argumentation køber Mogens Jensen ikke, selvom han deler bekymringen for Yousees størrelse.

"Vi har en udfordring i forhold til Yousee, som er meget dominerende på markedet og har stor betydning. Men det vil også være til skade for konkurrencen, hvis to spillere kan dele markedet mellem sig," siger Mogens Jensen.

Han er ikke udelukkende uforstående over for sin politiske modparts synspunkter, det er nemlig rigtigt, at der er tegn på, at antallet af aktører på tv-markedet udvider sig, mener han og peger på, at vi mangler at se effekten af, at Yousee må åbne op for, at deres kabelforbindelser kan bruges af andre udbydere, samt effekten af de forskellige tiltag antenneforeningerne har vedrørende fiberbaserede alternativer.

FDA: Styrelsen fremmer konkurrencen
Venstre-politikerens udmelding modsiges også af Poul Juul, formanden for FDA (Foreningen af danske antenneforeninger). I en kommentar på Mediawatch, skriver han, at Stofa-afslaget hverken gør fra eller til, når det gælder Yousees altdominerende position:

"Skaderne på konkurrencen er sket for længe sidan, hvor en alt for høj fusionsgrænse gav YouSee lov til opkøb. Hidtil har myndighederne ikke kunnet hjælpe aktivt med at fremme konkurrencen. Det nye er, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er trådt i karakter og aktivt fremmer konkurrencen. Det er FDA og antenneforeningerne meget tilfredse med," skriver Poul Juul.

Trods sin kritik, erkender Torsten Schack Pedersen, at der ikke er meget, der kan gøres politisk ved sagen, medmindre lovgivningen bliver ændret, hvilket er for drastisk.

- MS
- TBH 

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs