MediaWatch

Analytiker: Yousees position sikret

Det er uforståeligt, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har  været imod Stofas opkøb af Canal digital, mener teleanalytiker John Strand fra Strand Consult, ifølge Børsen. Resultatet er nemlig, at det landet største kabel-tv selskab, TDC-ejede Yousee, får sikret sin position i forhold til konkurrenterne, vurderer han.

Det er uforståeligt, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har  været imod Stofas opkøb af Canal digital, mener teleanalytiker John Strand fra Strand Consult, ifølge Børsen.

Resultatet er nemlig, at det landet største kabel-tv selskab, TDC-ejede Yousee, får sikret sin position i forhold til konkurrenterne, vurderer han.

”Hvis jeg sad hos TDC, ville jeg sende seks flasker god champagne til konkurrencestyrelsens sommerfest. I krigen om kunderne blandt antenneforeningerne har man nu sikret Yousees position. Man har svækket Stofas markedsposition. Og man giver Canal Digital aktiv dødshjælp,” forudser John Strand.

Hvad der reelt kommer til at ske med Canal Digitals kabel-tv-forretning er dog endnu ikke afgjort.

”Vi kan beholde den og se, hvor meget vi kan restrukturere den. Men vi har jo allerede gjort, hvad vi kunne,” siger Jarl Söderman, Canal Digitals adm. direktør, om kabel-tv-forretningen, der giver et ukendt underskud. Heller ikke mulighederne for at trække sig fra markedet, eller sælge selskabet i mindre bidder, ser han mange fordele i.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens argument for at sætte hælene i  for Stofa-opkøbet var, at den ikke mente, at det ville føre til øget priskonkurrence med to store spillere på markedet. 

-MS
 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs