MediaWatch

Haagerup i krydsild om harm Haarder

Var det rigtigt af DR Nyheder at offentliggøre det interviewklip, hvor sundheds- og indenrigsminister Bertel Haarder (V) flipper ud på DR's reporter? DR's nyhedsdirektør tager debatten på chatten i dag.

For få uger siden var det statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der var i fokus, da han skældte en journalist fra TV 2 ud for åben skærm.

I fredags var det sundheds- og indenrigsminister Bertel Haarder (V), der i et interview til DR1 sendte en sand byge af eder og forbandelser mod DR Nyheders reporter, Kristian Sloth, fordi han var stærkt utilfreds med den behandling og de spørgsmål, han fik serveret.

"Jeg ved ikke, hvor meget bøvl, jeg har haft med det her. Og så bliver jeg takket med et tredjegradsforhør, hvor du spørger om ting, du kunne have spurgt om i eftermiddag," sagde Bertel Haarder til Kristian Sloth ifølge B.T.

"Jeg er rasende. Jeg håber, at jeg får en undskydning for, at jeg får et spørgsmål, jeg ikke er forberedt på," lød det videre

Mens TV 2 News til stor kritik valgte at slette Løkke-klippet, er DR Nyheder gået den modsatte vej og har offentliggjort det på dr.dk.

Kilppet er ifølge dr.dk ved at udvikle sig til en sand viral basker på Facebook, hvor klippet er blevet delt af mere end 25.000, og gruppen "Lad nu Bertel Haarder få sin risengrød" bl.a. har set dagens lys.

Brugerkommentarerne er mange, og de er både kritiske over for Haarder og afatalekulturen mellem journalsiter og kilder - og over for DR, der valgte at offentliggøre klippet.

Af samme grund stiller DR's nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, op til chat i dag på dr.dk kl. 12 for at forsvare beslutningen.

"Indslaget er bragt, fordi det giver folk mulighed for at se, hvordan samarbejdet mellem journalister og politikere nogle gange er. Det, der er det mest interessante, det er, at journalisten på offentlighedens vegne stiller et meget relevant spørgsmål, som opfølgning på en pressemeddelelse, som ministeren og ministeriet har udsendt få timer tidligere. Ministeren bliver rasende over, at han ikke har fået spørgsmålet på forhånd, og han bliver så vred, at han faktisk slet ikke får svaret på spørgsmålet," siger Ulrik Haagerup til dr.dk.

Fredagens interview handlede om et projekt i Sundhedsstyrelsen - og Bertel Haarder undskyldte efterfølgende sin opførsel over for reporter Kristian Sloth i et brev. Her begrunder Bertel Haarder humøret med, at han havde måttet forlade middagsbordet, hvorpå der stod yndlingsretten risengrød, for at deltage kort i interviewet - som så ikke forløb på de aftalte præmisser.

- LR

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs