MediaWatch

Endemol opruster med to producer-profiler

Producent på Nordisk Film TV, Mette Nissen, skal sammen med producent Niclas Nordenström styrke Endemols danske afdeling.

Det internatinoale produktionsselskab Endemol udvider staben i Danmark med to nye executive producers.

Producent på Nordisk Film TV, Mette Nissen (foto), skifter per første januar til Endemol, og samtidig har Niclas Nordenström sagt farvel til sin freelance karriere og er per første november ligeledes ansat som executive producer for Endemol Denmark.

"Med Mette og Niclas ombord, som de første af to nøglepersoner, har vi fået et stærkt kreativt team til at være i front under opbygningen af Endemol Denmark. Og som en væsentlig bonus er de begge meget afholdte personer i branchen. Jeg glæder mig utrolig meget til at slå Endemols position fast i Danmark med Mette og Niclas ved min side," siger Rikke Kristine Nissen, der er administrerende direktør for Endemol Denmark, i en pressemeddelelse.

Mette Nissen skal indgå i udvikling af nye formater til Endemol, salg og produktion. Hun har i sin tid på Nordisk Film TV produceret formater som 'So You Think You Can Dance' til Kanal 5 og 'Undercover Boss' til DR1 samt en lang række fakta programmer til TV 2 herunder flere sæsoner af 'Klamphuggerne' og 'CPH - Lufthavnen'.

Niclas Nordenström skal som både producent og billedproducer sikre en "markant og nyskabende visuel profil" på Endemols formater, hedder det i meddelelsen. Niclas har designet og produceret programmer som 'Premiere' og 'Den 11. time' for DR2. Han har desuden produceret 'Paradise Hotel 'til TV3, 'Topmodel' og 'Wipeout' til SBS og tidligere været producent for TV4 i Sverige.

OM ENDEMOL
Produktionsselskabet Endemol består af mere 80 virksomheder i 26 lande og beskæftiger ca. 6.500 ansatte.

Virksomheden udvikler og producerer indhold og råder over mere end 2000 formater - heriblandt internationale blockbustere som 'Big Brother', 'Deal or No Deal' og 'Wipeout'. Herudover har virksomheden en voksende drama-portefølje.

Endemol er ejet af Goldman Sachs, Mediacinco og Cyrte, som overtog virksomheden i maj 2007 fra de oprindeligt hollandske ejere.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs