MediaWatch

Christiansen og Hyltoft fortsætter i DR-toppen

Der er kun ét nyt ansigt i DR's bestyrelse, der nu er på udpeget for de næste fire år.

Michael Christiansen fortsætter som formand for DR's bestyrelse i de næste fire år - og forfatter Ole Hyltoft som næstformand. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

Derudover har kulturministeren og genudpeget teolog Katrine Winkel Holm til bestyrelsen - mens direktør Lone Færch som den eneste ikke fortsætter i bestyrelsen. Hendes plads er i stedet besat af adm. dir. for De Samvirkende Købmænd, John Wagner.

"DR skal være rustet til at løse den meget vigtige opgave som Danmarks førende udbyder af public service. Jeg har derfor ved min udpegning af DR’s kommende bestyrelsesmedlemmer lagt vægt på, at der i bestyrelsen samlet set er repræsenteret den relevante mediemæssige, kulturelle, ledelsesmæssige og erhvervsmæssige indsigt. Samtidig har jeg lagt vægt på at sikre kontinuitet i bestyrelsen og dets formandskab på et tidspunkt, hvor DR står for at skulle have ny generaldirektør," siger kulturminister Per Stig Møller i meddelelsen.

I går udpegede folketinget seks bestyrelsesmedlemmer for en ny fire-årig periode, og her var der ingen ændringer.

Venstre peger på adm. dir. for Sjællandske Medier, Torben Dalby Larsen, Socialdemokraterne på journalist og kommunikationsrådgiver Trine Gregorius, Dansk Folkeparti på forfatter Ole Hyltoft, De Radikale på kommunikationsdirektør Lars Nielsen, De Konservative på adm. dir. Finn Poulsen og SF på Aage Frandsen.

Derudover er de to medarbejder-repræsentanter, Stig Paulsen og Mogens Rubinstein, blevet genvalgt tidligere på måneden.

DR's bestyrelse mødes i morgen, hvor personprofilen til stillingsopslaget som DR's generaldirektør skal diskuteres og fastlægges.

- LR

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs