MediaWatch

MTG's resultater overrasker finansmarkedet

Der er et bemærkelsesværdigt fravær af krisesignaler i det nyeste kvartalsregnskab fra MTG, og det skyldes i høj grad det gamle TV3-brand.

TV3's moderselskab, MTG, hævede sine indtægter med 11 procent i årets tredje kvartal, og driftsresultatet steg med hele 22 procent.

Mediekoncernens indtægter i kvartalet er steget til en omsætning på 3,53 mia. svenske kr. - eller 11 procent mere end de 3,17 mia., der blev indtjent i 2009.

Driftsresultatet var 458 mio. svenske kroner eller 22 procent højere end i 2009.

Analytikere overrasket
Resultatet før skat steg med hele 48 procent til 499 mio., og den slags fremdrift kom bag på markedet.

Ifølge di.se havde markedet forventet et resultat før skat på 428 mio. kroner, men MTG’s faktiske resultat var altså 17 procent højere, end hvad analytikerne regnede med.

TV3-kanalerne trækker væksten
Det er paradoksalt nok koncernens gamle rugbrødsmaskine - reklame-tv i Norden - der driver værket. MTG’s såkaldte free-tv kanaler har øget salget med 17 procent til 922 mio kroner.

Koncerndirektør Hans-Holger Albrecht nikker anerkendende til den oprindelige, 20 år gamle tv-forretning:

"Rekordsalget i årets traditionelt svageste kvartal er eksklusive de valutakurs påvirkninger, der er i de respektive markeder. Vores udvikling drives igen af free-tv kanalerne på det skandinaviske marked, som nød godt af en stærk efterspørgsel på reklame og stigende prisniveauer," siger MTG’s koncernchef i en pressemeddelelse.

MTG planlægger en ekstraordinær generalforsamling for at beslutte, om selskabet skal frasælge og børsnotere sin online-forretning, CDON.

Kilde: Resume.se, Dagensmedia.se.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs