Speciale kritiserer 'Den Hemmelige Krig'

Forvirrende formidling i Christoffer Guldbrandsens film om krigen i Afghanistan, 'Den Hemmelige krig', gødede debatten om filmens troværdighed.

Christoffer Guldbrandsens omdiskuterede dokumentarfilm 'Den Hemmelig Krig' var i kraft af sin opbygning og virkemidler selv med til at skabe debatten om filmens troværdighed.

Det konkluderer et speciale fra Københavns Universitets Afdeling for Retorik, skrevet af Nikolaj Ottosen-Støtt, skriver videnskab.dk.

"Christoffer Guldbrandsen får fortalt sin historie så rodet, usammenhængende og postulerende, at det er så godt som umuligt at holde styr på fakta. Filmens opbygning gør det i det hele taget svært at gennemskue, om vigtige oplysninger har hold i virkeligheden, og om filmen har ret i sine påstande," lyder konklusionerne i specialet, der har undersøgt, hvordan dokumentarfilmen bryder med klassiske retoriske opskrifter på, hvordan man skaber et troværdigt produkt.

Filmen fra 2006 udløste en stor debat om, hvorvidt filmens påstande holdt vand eller ej. Det resulterede i, at Syddansk Universitet og fagbladet Journalisten nedsatte en kommission, der granskede og blåstemplede det journalistiske håndværk.

Nikolaj Ottosen-Støtts speciale blev bedømt til et 12-tal.

- LR

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også