MediaWatch

Næse til DR's Danmarks Indsamling for skjult reklame

Det udløste en seerklage, at DR undlod at oplyse om et sponsorat i Danmarks Indsamling sidste år. Radio- og tv-nævnet har givet medhold i klagen.

Når DR d. 30. januar blænder op for endnu en ’Danmarks Indsamling’ på DR1, bliver det med ændringer i præmiepræsentation i forhold til tidligere.

Det sker bl.a. som følge af, at en seer har fået medhold i en klage over sidste års Danmarks Indsamling i Radio- og tv-nævnet. Her optrådte fire VW Fox-biler, som seerne kunne vinde, og som DR's vært på P5000, Mascha Vang, præsenterede. Det fremgik imidlertid ikke, at bilerne var sponsorerede, og det var en overtrædelse radio- og fjernsynslovens bestemmelse om reklame og sponsorering, siger Radio- og tv-nævnet.

DR beklager selv, at sponsoratet ikke fremgik af rulleteksterne og ændrer altså nu praksis.

"Efter at have gennemset showet fra 2009 på ny, har DR besluttet, at præmiepræsentationerne fremover bliver nedtonet ved ’Danmarks Indsamling’. Samtidig bliver præsentationerne udformet på en mere neutral vis, og DR's værter vil ikke længere medvirke i dem," siger udsendelsens redaktør Carl Otto Dethlefsen fra DR Medier i en pressemeddelelse.

- LR

 

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere