MediaWatch

Muusmann og Rosendahl fuldender X Factor

Den tidligere 100FM-vært Signe Muusmann vender tilbage til DR som ny X Factor-vært. Pernille Rosendahl bliver dommer.

Thomas Blachmann fik nok, Lina Rafn og Lise Rønne fik et barn i maven, og pludselig var der ret tomt omkring produceren Remee på X Factor-holdet. Men nu er det lykkedes DR at få de sidste brikker til at falde på plads:

Signe Muusmann bliver ny vært, mens den tidligere Swann Lee-sangerinde Pernille Rosendahl tager plads i dommerpanelet mellem Remee og den tredje debutant, produceren Thomas ’Soulshock’ Schack.

Signe Muusmann begyndte sin karriere i DR, men har de seneste år været væk fra public service-stationen – først som vært på Morgenhyrderne på Radio 100FM og siden på TV 2. Hun glæder sig naturligt nok til den nye sæson.

”Personligt er det en kæmpe udfordring at være vært for et så stort og succesfuldt program. Jeg har lavet radio og tv i 10 år, men det er første gang, jeg er vært på et program af denne kaliber. Jeg glæder mig meget, på den dér juleaften-agtige måde og er både stolt og beæret over at være med på X Factor-holdet,” siger Signe Muusmann til DR.

Pernille Rosendahl, der i dag er den en halvdel af duoen ’The Storm’, ser også frem til mødet med den danske talentmasse.

”Jeg går til opgaven med stor ydmyghed - jeg er hverken en ny Lina Rafn eller en ny Thomas Blachman. Jeg er 100 procent mig selv, og glæder mig til at bruge det og mine erfaringer fra mit eget liv med musikken til at coache og løfte de deltagere, jeg får ansvaret for,” siger hun.

Ønskeholdet
DR's underholdningsredaktør, Jan Lagermans Lundme er godt tilfreds med det nye hold, der har været længe undervejs.

"Det her er ønskeholdet, og det har det været længe," siger Jan Lagermand Lundme, der i går fik den sidste aftale på plads - med dommer Pernille Rosendahl.

"X Factor er mere end et tv-program, det er et fænomen, og vi skal stå på mål for, at de dommere, der er med, også er rustet til det. Det kræver masser af musikalsk faglighed at være dommer, formidlingsevner, og så er X Factor et underholdningsprogram, og det game skal man også være parat til. Man bliver revet og flået i, og det skal man kunne håndtere. Derfor er vi også nødt til at lære hinanden godt at kende i processen, så begge parter er sikre på, at det er den rigtige beslutning," siger Jan Lagermand Lundme.

"Jeg er på toppen over de tre dommere og glæder mig utrolig meget til at se dem sammen. Det er ikke en ny Blachman eller en ny Line Rafn. Det er tre forskellige personligheder, som skal være 100 procent sig selv," siger Jan Lagermand Lundme, der varsler en enkelt ændring i konceptet i forhold til de to foregående sæsoner.  

"Der kommer en stor ændring i konceptet - ikke fra første afsnit, men senere i forløbet. Men det bliver en overraskelse," siger Jan Lagermand Lundme.

- TGF
- LR

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs