Da nyhedsværterne første gang kom på skærmen hos DR i 1960'erne var der en vis skepsis omkring dem på kanalen, fortæller Vibeke Pedersen, der forsker inden for tv-værter. Bekymringen omkring værternes indtog gik på om de ville få en for stor indflydelse på formidlingen af nyhederne.
Den anonymitet, der den gang var påkrævet klæber stadig til nyhedsværterne på DR i dag, mener Vibeke Pedersen.
Hun kommenterer i denne forbindelse på 'Aftenshowet' på DR, som hun mener kan virke lidt hysterisk i sit udtryk.
"Det virker påtvunget, at DR-værterne skal være så folkelige,"siger hun til MediaWatch og tilføjer, at 'Go'Morgen Danmark' holder balancen mellem hyggelig værts-snak og seriøse indslag.
"Danskerne kan godt være lidt uvante over for den hyggelige, amerikanske stil," siger hun til MediaWatch. Vibeke Pedersen finder selv, at den joviale stil i morgenprogrammet fungerer godt, så længe den fremstår ubesværet og naturlig.
Chef for DR, Ulla Pors siger, at kanalen ikke definerer deres værter i forhold til andre kanalers værter. De arbejder udelukkende med værterne i forhold til deres egen kanal.
"Vores værter præsenterer programmer, der spænder så vidt som fra 'Nørd' til 'Nyheder' og fra 'Kontant' til 'X-factor'. Der stilles med andre ord vidt forskellige krav til deres faglige og journalistiske kunnen. Men den bagage på plads i hvert enkelt tilfælde, så er det fælles - og vigtigst - for værterne på DR1 er, at de udstråler ægte engagement, fortælleglæde og respekt for de danske seere," siger Ulla Pors til MediaWatch.
Vibeke Pedersen fra København Universitet mener, at enhver, der arbejder på en tv-kanal vil benægte, at de skeler til andre kanaler.
Hun ser flere eksempler på, at de efteraber hinanden. Blandt andet inden for nyhedsmediet. Her skal nyhedsværter på begge kanaler pludselig stå op, når de læser nyhederne op.
"Selvfølgelig ser kanalerne på de tendenser, der er gældende hos de konkurrende kanaler," siger Vibeke Pedersen.
Hun mener, at kanalernes særpræg er ved at forsvinde, og dette finder hun foruroligende.
"Vi har ikke forskellige kanaler. De konkurrerer om at blive ens, og særpræget er ikke noget der arbejdes med," siger hun til MediaWatch.