Producentforeningen vil have mere diversitet i branchen - men uden kvoter

Producenter der laver indhold for offentlige penge skal redegøre for deres arbejde for at øge mangfoldigheden blandt medarbejdere, men der skal ikke stilles kvantitative krav, mener vicedirektør.
Foto: Pr/dansk Erhverv
Foto: Pr/dansk Erhverv

Det er et overordnet mål i Producentforeningen, at der foran og bag kameraet skal være en større grad af diversitet, og at der bør stilles nye krav til producenter, der enten får offentlig støtte eller laver indhold for public service-stationer. Det skriver Charlotte Enevoldsen i et debatindlæg på Altinget.

”Vi anbefaler, at der indføres krav om, at producenter skal redegøre for, hvordan de arbejder med diversitet i virksomheden,” skriver hun.

Der skal dog ikke opstilles kvoter for forskellige diversitetsmål, der bør ikke stilles krav til at lave optællinger af fx antallet af personer med minoritetsbaggrund, og den foreslåede redegørelse skal ikke indgå i støtteinstitutioners bedømmelse af ansøgninger om midler fra eksempelvis Public Service Puljen, mener Producentforeningen. 

Redegørelsen skal snarere højne selskabernes bevidsthed om diversitet i de forskellige led af produktionen og dermed tilskynde, at de går mere aktivt ind i arbejdet med at mindske ensartetheden i branchen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også