Skuffende billetsalg vækker debat om distribution af smalle film

975 solgte biografbilletter til dansk film med millionstøtte i ryggen får Det Danske Filminstitut til at foreslå kortere holdback-vindue i biografer.
DFI-direktør Claus Ladegaard mener, holdback-vinduet for film i biografen er værd at tage til revision for smalle film. | Foto: Nicolai Østergaard/dfi
DFI-direktør Claus Ladegaard mener, holdback-vinduet for film i biografen er værd at tage til revision for smalle film. | Foto: Nicolai Østergaard/dfi

Under 1000 billetter har den danske spillefilm ”København findes ikke” med 9,7 mio. støttekroner i ryggen fra Det Danske Filminstituts konsulentordning formået at sælge siden sin premiere 9. februar i 19 biografer landet over, skriver Kulturmonitor.

Det skuffende billetsalg for de smallere arthouse-film, som ikke er bundet op på et instruktørnavn eller en kendt historie, er en ”klar tendens”, som har været gældende i årevis, men er blevet mere markant efter corona-nedlukningen, fortæller direktør på Det Danske Filminstitut (DFI) Claus Ladegaard.

Selvom det lave billetsalg betyder, at de smalle film som ”København findes ikke” er urentable produktioner, er det nødvendigt at fastholde den økonomiske støtte for at sikre et bredt filmudvalg, lyder det fra DFI-direktøren, der dog mener, det vil give mening at tilpasse distributionen, således at arthouse-film hurtigere bliver lukket ud af biografernes nuværende 75 dage lange holdback-vindue

”Problemet med en film som ‘København findes ikke’ er, at når de 75 dage er gået, og den kan gå videre til en digital platform, så er folks omverdensbevidsthed fuld af alle mulige andre film og serier,” siger han til Kulturmonitor.

Forslaget om at gøre biografvinduet mere fleksibelt for de smallere film møder opbakning fra bl.a. interesseorganisationen Danske Biografer, skriver mediet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også