MediaWatch

TV 2: Fejl at journalist iførte sig regnbuebind i Qatar

Journalist fra TV 2 Sport iførte sig mandag aften et regnbuearmbind, som myndigheder bad ham fjerne under et tv-indslag til VM i Qatar. TV 2’s sportschef mener, at det var en fejl at iføre sig armbindet.

Landsholdspiller Simon Kjær måtte droppe regnbue-anførerbindet til under VM-slutrunden i Qatar. | Foto: Ulrik Pedersen/AP/Ritzau Scanpix

En journalist fra TV 2 Sport blev mandag aften afbrudt af betjente i Qatar under et tv-indslag, da journalisten bar et regnbuearmbind. Han blev derefter bedt om at fjerne armbindet.

Journalisten bar armbindet, da netop regnbuearmbindet har trukket flere overskrifter under fodbold-VM i Qatar. Men nu erkender chef for TV 2 Sporten, Frederik Lauesen, at det var en fejl, at journalisten var iført regnbuebindet. Det skriver Finans.

”I bagklogskabens klare lys, mener jeg, at vi i går lavede en fejl. Vi skal ikke være aktivister, vi er journalister. Vi skal være så uafhængige og retvisende, som muligt, og dokumentere det, der foregår omkring VM i Qatar. Derfor skal vi ikke kunne mistænkes for at være aktivistiske,” forklarer Frederik Lauesen ifølge Finans.

Regnbuearmbindet var den store historie mandag, da det kom frem at Danmark og syv andre nationer måtte droppe at bære det under kampene, da Fifa truede dem med gule kort.

DBU ønskede ikke at løbe en risiko med gule kort.

TV 2-reporter i Qatar afbrudt på live-tv

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs