MediaWatch

Disney-chefer iscenesatte oprør mod den nu afsatte chef

Ifølge kilder tæt på sagen har der været en hemmelig kampagne for at vælte Bob Chapek, skriver Financial Times.

Bob Chapek nåede af være topchef for Walt Disney Company i 33 måneder. | Foto: Mario Anzuoni/REUTERS/Ritzau Scanpix

Højstående Walt Disney-ledere har i de seneste uger ført et oprør mod topchef Bob Chapek, hvilket har resulteret i, at han er blevet afsat og erstattet med forgængeren Bob Iger, ifølge folk tæt sagen. Det skriver Financial Times.

Den hemmelige kampagne for at vælte Bob Chapek, der begyndte i sommers, kom efter, at den nu afgående administrerende direktør har mistet tilliden hos mange medlemmer af sit tophold i løbet af 33 tumultariske måneder ved roret i medieimperiet.

”Mange mennesker, herunder særligt Iger-loyalister, henvendte sig til bestyrelsen og fortalte, at de følte sig marginaliserede,” fortæller person med kendskab til sagen.

Dråben var Disneys indtjening den 8. november, hvor Chapek rapporterede, at selskabets streamingforretning havde tabt 1,5 mia. dollar i det seneste kvartal. Tre dage senere annoncerede Chapek endvidere jobnedskæringer og fortalte personalet i en e-mail, at ledelsen ”bliver nødt til at træffe svære og ubehagelige beslutninger.”

Disneys aktie er faldet næsten 40 pct i år, efter at selskabet og andre har brugt milliarder på at konkurrere i streaming, hvilket har vist sig at være en dyr og mindre rentabel forretning end kabel-tv og biograf.

Aktierne i Walt Disney steg dog med 6,3 pct. mandag ovenpå et håb fra investorerne om, genansættelsen af Bob Iger, der er en af de mest berømte mediechefer i USA, kan løfte moralen og øge afkastet i selskabets dyre streamingenhed.

Overraskende comeback til 71-årig topchef sender Disney-aktien i vejret

Disneys topchef stopper omgående efter planer om besparelser

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs