MediaWatch

Tillidsmand på TV 2 kalder sag om betalt omtale af Læsø ærgerlig

Ideelt ville TV 2 stoppe med at betale partnerskaber og andre former for medfinansiering på alle programmer i nyhedsafdelingen, mener hovedtillidsrepræsentant Lennart Sten.

Lennart Sten, hovedtillidsrepræsentant på TV 2. | Foto: Jonas Olufson // Fast Freelance EB

Det er ærgerligt, at det igen er til diskussion, om TV 2 i en konkret sag har frie redaktionelle rammer. Sådan siger hovedtillidsrepræsentant på TV 2, Lennart Sten, til Jyllands-Posten.

Udtalelsen kommer efter, Jyllands-Posten tidligere på ugen kunne skrive, at turistforeningen på Læsø i 2020 købte en kampagne på TV 2 for at promovere Læsø som solskinsø, bl.a. ved at være programsponsor på TV 2 Vejret samt få bragt sponsoreret indhold på tv2.dk, og derudover fik Læsø en række tv-indslag, til trods for TV 2 har afvist, det er muligt at købe sig til redaktionel omtale.

Det ideelle vil i Lennart Stens optik være, at TV 2 stopper med at betale partnerskaber og andre former for medfinansiering på alle programmer i nyhedsafdelingen, hvor der skal være redaktionel frihed.

”Det giver noget rod i hele billedet, når der er kommercielle penge indblandet,” siger Lennart Sten til avisen.

TV 2’s indholdsdirektør, Lotte Lindegaard, understregede tidligere på ugen over for Jyllands-Posten, at TV 2 altid bevarer den fulde redaktionelle frihed i kommercielle samarbejder.

Medie: Turistforening købte sig til omtale på TV 2

TV 2 erkender fejl og dropper betalte samarbejder i programmer

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs