TV 2 dropper Zulu Comedy Galla efter 14 år

Zulu Comedy Galla har været afholdt for sidste gang. TV 2 Zulu skal fornys, lyder forklaringen.
Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson
AF RITZAU

Hvert år siden 2009 er dansk komik blevet fejret med det storstilede show Zulu Comedy Galla. Men nu er det slut, oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

Tv-stationen har valgt at lukke det populære arrangement efter 14 år. Det sker, fordi kanalen TV 2 Zulu, der sender showet, har brug for fornyelse. Det siger indholdschef for TV 2 Dorthe Thirstrup.

”Vi skal som alle andre i streamingbranchen blive ved med at forny os, udvikle nye formater og indhold. Det kræver, at vi indimellem skal give slip på noget, der har været godt,” udtaler hun i pressemeddelelsen.

Beslutningen indvarsler i det hele taget en ny tid på tv-kanalen, hvor der for fremtiden vil være fokus på flere genrer end komik.

”Vi er lige nu i gang med en større transformation, som man kommer til at kunne se i både indhold og tone,” siger Dorthe Thirstrup.

Selv om Zulu Comedy Galla er kendt for at hylde komik, har showet også lagt scene til mere alvorlige øjeblikke. Blandt de mest kendte er tv-værten Sofie Lindes tale om sexisme i mediebranchen.

Den holdt hun i 2020, da hun var vært for showet. Her fortalte hun blandt andet om chikanerende adfærd fra en mandlig tv-vært i hendes første tid på DR.

Talen blev derefter genstand for stor debat. Det skyldtes ikke mindst, at Sofie Linde ikke ville sætte navn på manden. Noget mindre kontroversielt var dette års prisuddeling, hvor skuespilleren Lars Ranthe var vært.

Her løb Heino Hansen med den eftertragtede pris som Årets Komiker, og han bliver altså også den sidste til at modtage den hæder. Tidligere har komikere som Anders Matthesen, Mick Øgendahl og Jonatan Spang fået prisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også