Stigende pres på at få techselskaber til at bidrage til dataregning

På begge sider af Atlanten arbejdes der på kravet om, at omkostningerne til at udbygge internetforbindelserne gennem kabler og mobilmaster i højere grad skal ligge på Google, Netflix og Facebooks skuldre.
Foto: Regis Duvignau/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Regis Duvignau/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er stigende støtte i EU og USA til kravet om at lade teknologiselskaber som Facebook, Google, Amazon og Netflix spytte i kassen, når det kommer til at betale for den konstante udbygning af internet- og mobilforbindelser, skriver Berlingske med henvisning til Financial Times.

EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, mødtes i slut september med den amerikanske telemyndighed Federal Communications Commission (FCC), som forsøger at skaffe opbakning til at tvinge techselskaber til lommerne.

Sideløbende har Frankrig, Italien og Spanien, som alle giver statsstøtte til opgradering af kabler og mobilmaster, sendt en fælles opfordring til EU-Kommissionen om at få lovgivningen på plads.

Over for Financial Times fremhæver Google, at techkoncernen har bygget seks større datacentre i Europa og 20 søkabler globalt, mens teleselskaberne har klaget over, at de står alene med udgiften til at grave fiberkabler ned i jorden. Ifølge den europæiske telelobbyorganisation ETNO stod seks koncerner i 2021 for 56 procent af den globale internetdatatrafik.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også