MediaWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Når statsminister Mette Frederiksen (S) vælger at slå den store valghest bagi, vil DR og TV 2 invitere lederne af dette valgs 14 opstillingsberettigede partier til én samlet tv-debat frem for to samme aften, skriver Politiken.

Den første såkaldte partilederrunde bliver samsendt af de to broadcastere, som vil have en vært hver til at stille spørgsmål og fordele taletiden mellem de mange partiledere. Samtidig øger man debattens løbetid til to timer og tyve minutter. Chefredaktør på DR Nyheder Thomas Falbe nævner den praktiske udfordring i at få samlet 14 partiledere som en del af årsagen til beslutningen.

”Det er en voldsomt stor operation at få sådan noget op at stå med få timers varsel. Der var mange mennesker, der var døden nær sidste gang, fordi vi var meget tæt på ikke at gå i luften,” siger han til Politiken.

Samsendingen gælder udelukkende første runde tv-debat mellem partilederne, og tv-stationerne holder fast i at sende hver deres i slutspurten op til selve valgdagen.

Ved seneste folketingsvalg i 2019 sendte DR og TV 2 hver deres første partilederrunde, og det trak samlet set 1,037 mio. sæt øjne til tv-skærmen ifølge tal fra DR Medieforskning. Flest – 546.000 – fulgte DR1’s partilederdebat, mens 491.000 seere så med på TV 2 og TV 2 News’ livedebat, der blev sendt senere samme aften.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs