MediaWatch

Amerikansk biografkæmpe får årets største kursfald efter planer om frasalg

Planer om at sælge særlige APE-enheder for at rejse kapital til den store amerikanske underholdningsvirksomhed har sendt aktiekursen på nedtur.

Foto: Zz/AP/Ritzau Scanpix

AMC Entertainment, der under pandemien blev kendt som en af flere meme-aktier, faldt mandag med 14,5 pct.

Det var det største dagminus til aktien hidtil i 2022, og nedturen skyldtes offentliggørelsen af planer om at sælge AMC Entertainment Holding Preferred Equity Units, APE-enheder. Selskabet vil samlet set sælge 425 mio. APE-enheder.

Tidligere i år har flere aktionærgrupper modsat sig og afværget, at AMC Entertainment har kunne udstede nye aktier og dermed udvande de eksisterende aktionærer. Selskabets ledelse har imidlertid fundet en juridisk bagvej til yderligere kapital, hvilket er at udstede de særlige APE’ere, som har samme økonomiske og stemmemæssige rettigheder som almindelige aktier, men altså ikke er det.

APE-enhederne handles særskilt på børsen, og de blev tilbage i august i første omgang udstedt som særlige udbytter til eksisterende aktionærer, hvilket topchef Adam Aron kaldte for en ”gave” til ejerne.

APE-enhederne faldt i mandagens handel med 5,9 pct. til 3,37 dollar. Derfor vil et salg af 425 mio. enheder potentielt brutto kunne indbringe AMC mere end 1,4 mia. dollar.

Det planlagte midler fra salget skal benyttes til at nedbringe AMC’s gæld.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs