MediaWatch

Størstedelen af seningen hos DR foregår fortsat på flow

To tredjedele af befolkningens forbrug af DR-indhold sker fortsat på lineære kanaler, viser opgørelse fra DR Medieforskning. Overordnet bliver der dog streamet mest.

Foto: Uffe Weng

Danskerne streamer mere og mere, men DR’s programmer bliver stadig hovedsagligt set på traditionelt flow-tv, skriver Politiken på baggrund af en opgørelse fra DR Medieforskning baseret på tal fra Nielsen.

66 pct. af seningen af DR-indhold foregår således stadig på gammeldags tv, mens 34 pct. sker via DRTV eller andre digitale tilbud fra tv-distributører, og det giver en nuance til fortællingen om befolkningens skiftende medievaner, mener professor i medievidenskab på Aarhus Universitet, Hanne Bruun.

”Opgørelsen viser, at de to måder at se tv på ikke udelukker hinanden. Du kan sagtens se ’Bagedysten’ live som flow-tv, men så er der en lørdag, hvor du skal til familiefest, og så ser du ’Bagedysten’ som streaming på et andet tidspunkt, før du vender tilbage til at følge med live igen,” siger hun til Politiken.

Samtidig viser opgørelsen, at den gennemsnitlige danskers daglige tidsforbrug på streaming for første gang nogensinde er målt til at overgå brugen af lineært tv – der går nu i snit 108 minutter til streaming og 101 minutter til tv.

Overblik: DR ændrer i flere flagskibe og neddrosler på flow

DR-general: ”Alle medarbejdere i DR skal have digitalt fokus - uanset funktion”

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs