MediaWatch

DR-medarbejdere i Aarhus nedlægger arbejdet

Ifølge medarbejderne i DR Aarhus er halvdelen af opsigelserne i DR Nyheder, som DR-ledelsen annoncerede tirsdag, fundet på indlandsredaktionen i det østjyske. Medarbejdere kalder det en nedprioritering af nyhedsdækning.

Arkivbillede fra åbningen af DR's studie på Dokk1 i Aarhus. | Foto: Morten Lau-Nielsen/JPA

Medarbejderne på DR’s indlandsredaktion i Aarhus har onsdag eftermiddag nedlagt arbejdet frem til torsdag morgen klokken 5:30, skriver Journalisten på baggrund af en meddelelse sendt til DR-ledelsen.

Ifølge medarbejderne er antallet af fastansatte medarbejdere på redaktionen i Aarhus, som blev oprettet i 2018, tirsdag blevet skåret fra 19 til 12 – dermed er syv ud af 14 opsigelser fundet på indlandsredaktionen.

I 2020 flyttede DR ansvaret for nyhedsdækningen af indlandsstof fra København til Aarhus i form af én samlet redaktion, som skulle dække ”hele landet” i samarbejde med DR’s ni distriktredaktioner. Nu, to år senere, ændrer ledelsen kurs, mener medarbejderne, da man i forbindelse med opsigelserne helt vil nedlægge den centrale indlandsredaktion i Aarhus og sprede ansvaret for dækningen ud i de enkelte distrikter.

”Men distrikterne får ingen ekstra penge til opgaven, så med den drastiske nedskæring af Indlandsredaktionen betyder det, at der reelt er tale om en nedprioritering af nyheder til alle danskere,” skriver medarbejderne i meddelelsen til ledelsen ifølge Journalisten.

MediaWatch forsøger at få bekræftet oplysningerne fra meddelelsen hos DR.

DR gav tirsdag 47 medarbejdere besked om, de vil blive afskediget som led i public service-stationens digitale omstillingsplaner. Heraf 14 på DR Nyheder og 33 under området Kultur, Børn og Unge. Det førte til kortvarige arbejdsnedlæggelser på P1, P3 og i flere afdelinger i Kultur, Børn og Unge.

Overblik: DR ændrer i flere flagskibe og neddrosler på flow

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs