MediaWatch

Den danske Oscar-komité peger på tre kandidater

Den 27. september lægger den danske Oscar-komité sig fast på en oscarkandidat. Tre kandidater er valgt.

Dansk Oscar-komité har udvalgt tre danske film, den mener har størst chance for at vinde en Oscar. | Foto: Thomas Borberg

Den danske Oscar-komité peger på tre film, som skal kæmpe om at blive Danmarks endelige bud på en oscarkandidat.

Det oplyser Dansk Filminstitut mandag formiddag.

Komitéen har vurderet, at det er filmene ”Holy Spider” af Ali Abbasi, ”Resten af livet” af Frelle Petersen og ”Du som er i himlen” af Tea Lindeburg, som har størst chance for at vinde.

”Vi har peget på tre markante titler, som vi mener har potentialet til at nå længst i Oscar-kapløbet, siger Claus Ladegaard, der er direktør for filminstituttet og formand for komitéen,” i en pressemeddelelse.

Filmene er med i kapløbet om at blive den kandidat, som den danske komité indstiller som et bud, hvem der bør nomineres i kategorien Bedste Internationale Film.

”Holy Spider” er inspireret af en virkelig historie om en iransk seriemorder. I filmen er en journalist i gang med at efterforske mordene, der bliver begået på en række prostituerede.

Filmen ”Resten af Livet” udspiller sig i Sønderjylland. Som seer trækkes man ind i et familiedrama om parret Maren og Egon. De forsøger at finde tilbage til livet, efter at de mister deres søn.

I ”Du som er i himlen” er man i 1800-tallet, hvor man følger en ung pige, hvis liv forandres, da hendes mor går i fødsel.

”Filmene er skabt af tre originale talenter, der tør lade et univers udfolde sig med stor visuel og dramaturgisk sikkerhed,” siger Claus Ladegaard om de tre bud.

Danmarks endelige kandidat findes 27. september.

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs