MediaWatch

DR-korrespondent er nægtet indrejse i Rusland til 2032

Rusland-korrespondent for DR, Matilde Kimer, blev mandag nægtet indrejse til Rusland af sikkkerhedshensyn.

Foto: Linda Johansen

DR’s Ruslands-korrespondent, Matilde Kimer, er blevet nægtet indrejse i Rusland af ”sikkerheds- og forsvarsmæssige hensyn”.

Det skriver DR.

Mandag morgen fik hun overleveret et dokument i en lufthavn i hovedstaden Moskva, hvor beskeden lød, at hun ikke kan rejse ind i landet før 2032. Hun blev herefter placeret i en ventesal, indtil hun blev deporteret.

”Min første reaktion var, at jeg blev pissevred. Og da jeg så var kølet lidt ned, blev jeg også ked af det, fordi jeg tænkte på alle de gode oplevelser, jeg har haft i Rusland,” siger Matilde Kimer til DR.

Matilde Kimer har de seneste 13 år dækket Rusland.

I løbet af sommeren er 41 journalister og mediepersoner fra en række britiske medier som BBC, The Guardian, Daily Telegraph og Sky News smidt ud af landet, skriver DR.

Til DR siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S), at han vil bede den danske ambassade i Rusland om at tage sagen op med de russiske myndigheder.

”Det er uhørt at behandle en journalist på den måde, og det er uhørt angreb på den frie presse fra Rusland og Putins side, og det er noget, vi tager den allerstørste afstand fra. Det viser, hvilke katastrofal kurs, Rusland er inde på,” siger Jeppe Kofod til mediet.

Matilde Kimer har løbende dækket krigen i Ukraine fra landet, siden Ruslands invasion i slutningen af februar.

Hun har været korrespondent i Rusland og Ukraine siden 2014.

I 2016 udgav hun bogen ”Krigen Indeni” om livet som krigskorrespondent med de personlige og private omkostninger, det indebærer for en journalist med tre små til mellemstore børn.

TV Midtvest finder ny redaktionschef internt

Champions League-kamp tredoblede seerrekord hos TV Midtvest

Allente skruer op for prisen for parabolkunder

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs