MediaWatch

BBC har brugt millioner på at oppe diversiteten i eksterne produktioner i 2021

Den britiske public service-station er i 2021 kommet et godt stykke af vejen mod at nå sit officielle mål om at spendere, hvad der svarer til knap en mia. kr. på at øge mangfoldigheden foran og bag kameraet i eksternt produceret indhold.

Instruktør Steve McQueen og skuespiller John Boyega under indspilningen af "Small Axe - Mangrove", som er én af de produktioner, BBC fremhæver i sin rapport om diversitetstiltaget. | Foto: Turbine Studios for BBC One

Der skal være flere personer – og historier om folk – med minoritetsbaggrund, handikap og lavere indkomster i BBC’s eksterne produktioner. Storbritanniens svar på DR har til det formål købt eksternt tv- og radioindhold for 44 mio. pund – knap 392 mio. kr. – som møder forskellige kriterier for diversitet. Det skriver TBI Vision på baggrund af en BBC-rapport om projektet.

For at blive noteret som diversitetsfremmende skal produktioner og selskaberne bag sætte flueben ved mindst to ud af tre følgende kriterier: fortælle en mangfoldig historie eller portræt, have mindst to ledende medarbejdere fra underrepræsenterede grupper og have værter eller deltagere fra en underrepræsenteret samfundsgruppe.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Lindhardt og Ringhof opkøbte hos konkurrent, årsregnskaber viser tilbagegang i tv-branchen og jobskifte var der mange af i uge 32. Dét og meget mere kan du læse mere om i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs