MediaWatch

DFI-direktør bakker op om at give filmfestival kniven

Fonden De Københavnske Filmfestivaler meldte i sidste uge, at den lukker CPH Pix, der er en af de tre københavnske filmfestivaler, fordi økonomien ikke hænger sammen. Direktør for filminstituttet beklager beslutningen, men er enig i, at det er nødvendigt.

Adm. direktør i DFI, Claus Ladegaard, er enig i beslutningen om at lukke CPH Pix for at koncentrere ressourcerne om de to andre filmfestivaler, som De Københavnske Filmfestivaler står bag. | Foto: Nicolai Østergaard/DFI

Det har vakt kritik fra flere i filmmiljøet, at Fonden De Københavnske Filmfestivaler i sidste uge valgte at lukke CPH Pix af økonomiske årsager, men der fuld forståelse for beslutningen fra Claus Ladegaard, adm. direktør på Det Danske Filminstitut, DFI. Det skriver Politiken.

”Der er for mange fiktionsfestivaler internationalt – der er voldsom trængsel på markedet. Og der er rundt omkring os meget gamle og velkonsoliderede festivaler som Göteborg Film Festival og Berlin Film Festival med stærkere økonomi. Derfor er det den rigtige beslutning at lukke CPH Pix, når der er ikke finansiering til at udvikle den til en stor festival,” siger Claus Ladegaard, der dog ikke desto mindre er ærgerlig over at filmfestivalen forsvinder.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Lindhardt og Ringhof opkøbte hos konkurrent, årsregnskaber viser tilbagegang i tv-branchen og jobskifte var der mange af i uge 32. Dét og meget mere kan du læse mere om i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs