MediaWatch

Canadisk underhus stemmer for strammere greb om streamingtjenester

En årgammel lov om at prioritere canadisk indhold på tv skal også gælde streamingtjenester i landet ifølge et flertal i parlamentet. De digitale spillere skal også betale til canadisk kultursektor, siger minister.

Canadas kulturminister Pablo Rodriguez under en spørgetime i landets parlament, Underhuset. | Foto: Blair Gable/Reuters/Ritzau Scanpix

Det canadiske parlament, Underhuset, har tirsdag stemt for en udvidelse af landets lovramme om broadcastere, så den også gælder streamingplatforme som Netflix og Spotify. Det skriver Wall Street Journal.

Private tv-stationer i landet er underlagt et krav om at vise mellem 35-50 pct. canadisk tv-indhold, og med vedtagelsen i Underhuset er man et skridt nærmere at sætte lignende regler op for streamingtjenester. Konkret vil de, alt efter medietype, blive tvunget til at prioritere canadisk producerede tv-serier, film, videoer eller sange, når brugere er logget ind på deres platform med en canadisk IP-adresse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

DR og Roskilde Festival dropper tv-samarbejde

Danmarks Radio har droppet alle livekoncertoptagelser og tv-produktioner fra årets musikfestivaler heriblandt Roskilde Festival. Seertilslutningen står ikke mål med ressourceforbruget, lyder det. I stedet spreder DR sine medarbejdere over flere festivaler henover sommeren.

EU-pulje for nyhedsmedier åbner

Europa-Kommissionens organisation Creative Europe har lanceret en pulje for journalistiske partnerskaber på tværs af landegrænser, som skal understøtte bæredygtige forretningsmodeller for nyhedsmedier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs