MediaWatch

Fagforening sender klage over DR-program til Pressenævnet

Dansk Magisterforening gør alvor af trussel om at klage til Pressenævnet over DR-programmet ”Ellen imellem”.

Foto: DM/Rasmus Kongsgaard

Det er tale om en ”principiel sag”, derfor klager Fagforeningen DM nu til Pressenævnet som varslet over det satiriske DR-program ”Ellen imellem”. Det skriver Politiken.

Den akademiske fagforenings formand har indgivet klagen, efter flere af medlemmerne har følt sig ført bag lyset af DR. Og efter fagforeningen i første omgang har klaget til DR’s ledelse, som har afvist at fjerne programmet, har Camilla Gregersen følt sig nødsaget til at gå til Pressenævnet.

”Vi synes, at sagen er meget principiel, for vi ønsker, at alle trygt kan stille op i medierne og dele deres viden med befolkningen. Og så går det jo ikke, at DR som public service-institution gør folk utrygge ved at formidle deres viden til de unge,” siger hun til Politiken.

I ”Ellen imellem” interviewer værten, Ellen Kirstine Jensen, en række forskere, eksperter og politikere i studiet. Hvad, interviewpersonerne ikke ved, er, at Ellen Kirstine Jensen stiller spørgsmål på vegne af personer, der er uenige med den medvirkende i programmet. Eksempelvis bliver spørgsmålene til astrofysiker Anja C. Andersen leveret af ”flat earth”-tilhængeren Ole Lochmann.

Både Anja C. Andersen og andre deltagere har efterfølgende kritiseret DR for,, at de ikke blev informeret om programmets præmis. DR har dog afvist, at de skulle have fejlinformeret deltagerne.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs