MediaWatch

Netflix i opgør med kritiske ansatte

Streamingtjenesten vil kunne udgive alt slags indhold. Ansatte, der ikke kan lide dette, bliver opfordret til at søge væk, skriver Berlingske.

Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS / X02443

Netflix vil fremover sikre sig, at streamingtjenesten kan udgive indhold, der kan virke stødende på deres ansatte.

”Ikke alle vil kunne lide – eller være enige i – alt på vores side. Selvom hver titel er forskellig, griber vi dem an ud fra det samme sæt principper: Vi støtter det kunstneriske udtryk hos de skabere, vi vælger at arbejde sammen med. Vi tilrettelægger for et mangfoldigt publikum med en mangfoldig smag, og vi lader seerne bestemme, hvad der er passende for dem, i stedet for at lade Netflix censurere specifikke kunstnere eller stemmer,” skriver Netflix ifølge tirsdagens Berlingske i virksomhedens opdaterede ”virksomhedskulturmemo”.

Netflix skriver videre, at kan de ansatte ikke acceptere de opdaterede retningslinjer, så er Netflix nok ikke stedet, hvor de skal arbejde.

Den amerikanske streamningtjeneste har senest i 2021 fået en del af deres medarbejdere på nakken på grund af komikeren Dave Chappelles comedy-show ”The Closer”. Her lavede Dave Chapelle flere jokes om transkønnede.

Som reaktion på showet udvandrede flere Netflix-ansatte selskabets hovedkvarter i Los Angeles. Ifølge Soundvenue krævede de ansatte, at Netflix tager et større ansvar for at sikre et bedre arbejdsmiljø for de ansatte. Og, at virksomheden oplyser om indhold, der kan virke transfobisk.

”Vi vil have firmaet til at indføre tiltag på områder som investering i indhold, ansattes forhold og sikkerhed, og minimering af skade. Alle ting, der er vigtige for at undgå at lægge platform til transfobi og hate speech i fremtiden, og for at tage ansvar for den skade, firmaet har forårsaget, og fortsat forårsager, indtil tiltagene bliver indført,” lød det bl.a. i en fælles udtalelse fra de Netflix-ansatte.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs