MediaWatch

Disney mister særlig skattestatus i Florida

Handlingen ses i vid udstrækning som gengældelse for underholdningsgigantens modstand mod et lovforslag, der forhindrer skoleundervisning om LGBT.

Foto: OCTAVIO JONES/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Den republikansk ledede stat Florida har frataget Disney sin særlige skattestatus i Staten.

Det skriver BBC.

Disney har siden 1967 fungeret som selvstyre, der gav Disney beføjelser til at opkræve skat, bygge veje og kontrollere forsyningsselskaber på arealerne af sin forlystelsespark i Florida. Loven blev vedtaget torsdag og vil fratage Reedy Creek Improvement District, som Disney-området hedder, sine særlige rettigheder.

Beslutningen ses i høj grad som gengældelse for koncernens modstand mod et lovforslag, der forhindrer undervisning i køn og seksualitet. Forslaget bliver formelt kaldet Parental Rights in Education Law, men er blevet døbt ”Don’t say gay”-loven af sine kritikere.

Den opfordrer koledistrikter til at undgå LGBT-emner ”når de ikke er alderssvarende eller udviklingsmæssigt passende for eleverne”. Lovgivningen omfatter også elevstøttetjenester, herunder rådgivning, og giver forældre beføjelse til at sagsøge skoler direkte, hvis de mener, at en lærer har brudt loven.

Modstandere siger, at loven vil isolere og stigmatisere LGBT-unge, mens tilhængere siger, at den beskytter børn mod alders-upassende indhold.

Disney forblev i første omgang stram med hensyn til lovforslaget, men vendte kursen under pres fra medarbejderne om at modsætte sig politikken. Underholdningsgiganten har endnu ikke kommenteret på Floridas politikeres beslutning om at fratage virksomheden sine særrettigheder.

TV 2 fastholder forsigtig forventning til vækst trods solid fremgang i første kvartal

Netflix er fortsat den mest brugte tjeneste i Norden

Netflix planlægger reklamemodel inden for få år

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs