MediaWatch

Ramskov: Public Service Puljen skal hæves til mindst 100 mio. kr.

Public Service Puljen indeholder i dag knap 50 mio. kr. til udviking og produktion af film og tv-programmer, men i et kommende medieforlig bør puljen moderniseres, og beløbet skal hæves markant, siger direktør for Producentforeningen Jørgen Ramskov i et debatindlæg i Politiken.

Foto: Martin Lehmann/Politiken/Ritzau Scanpix

I lyset af den stigende konkurrence fra streamingtjenester skal Public Service Puljen prioriteres højt i de kommende medieforhandlinger, mener Jørgen Ramskov, adm. direktør i Producentforeningen, som er brancheforeningen for film- og tv-producenter, i et debatindlæg i Politiken.

Kriterierne for puljen skal ændres, og beløbet skal hæves markant fra de nuværende ca. 50 mio. kr. til mindst 100 mio. kr. "for at batte noget", lyder det. I indlægget taler han for, at puljen fortsat skal støtte alle genrer, også brede som krimi og komedie, som DFI har talt for at afskære fra støtte, og så skal kriterierne ændres, så det ikke kun er store tv-stationer og tjenester, der kan få støtte, men også produktioner til mindre kanaler og platforme samt uafhængige producenter.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Nyt medieforlig på plads med kulturbidrag og 100 mio. kr. til DR

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) er blevet enig med en kreds af seks partier om en ny medieaftale, som har været ventet siden 2019. Den indeholder bl.a. en udvidet public service-pulje, en ny børneradiokanal, flere millioner til ugeaviser og en afgift på seks pct. af streamingtjenesternes omsætning.

Rasmus Tantholdt vinder Publicistpris

Publicistprisen blev fredag uddelt, og vinderen blev TV 2-journalist Rasmus Tantholdt, der har sat nye journalistiske standarder for dækningen af krig i dansk tv, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs