MediaWatch

Arbejdsgruppe skal granske kritiseret momsændring på tv-rettigheder

Regeringen har nu nedsat den arbejdsgruppe, der skal undersøge, om ændringen af momslovgivningen, der vil skrinlægge rettighedsforvalteres momsfritagelse næste år, går længere end nødvendigt ifølge EU-regler. Dansk Erhverv ser det som mulig stopklods for ændringen, der vil koste især tv-distributører.

Markedsdirektør i Dansk Erhverv, Anders Thomsen, ser mulighed for, at arbejdsgruppe kan bremse momsændring for tv-branchen | Foto: Dansk Erhverv

Mange års momsfritagelse på rettighedsbetalinger bliver en saga blot for medie- og kulturbranchen næste år, hvis regeringens forslag til en ændring af momslovgivningen bliver gennemført.

Forslaget er en implementering af EU-momsregler, som regeringen samtidig vil bruge afkastet fra til forbedring af kriminalforsorgen. Men det har fået hårde hug med fra store dele af mediebranchen. Ikke mindst rettighedsforvaltere som Koda, Gramex, Copydan Verdens TV og Copydan Tekst & Node har været på barrikaderne. De har haft selskab af tv-distributørererne i Danske Mediedistributører, der står til at skulle betale godt 200 mio. kr. i moms på rettigheder til tv-producenter og frygter, det vil sætte yderligere fart på kundeflugten, når regningen rammer kunderne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs