MediaWatch

Tidligere TV 2-topchef gav advarsel til Dyrby efter klager i 2014

Den tidligere adm. direktør i TV 2 havde angiveligt klagerne over daværende nyhedsdirektør Michael Dyrbys upassende adfærd i baghovedet, da hun fyrede ham året efter.

Foto: Stine Bidstrup/KULTUR

Det udløste en advarsel fra daværende adm. direktør Merete Eldrup til Michael Dyrby, da der i 2014 i en medarbejdertilfredshedsundersøgelse (MTU) på TV 2 blev klaget over hans upassende opførsel fra flere ansatte. Det skriver Berlingske.

Klagerne fra undersøgelsen var med til at få bægeret til at flyde over, da det i 2015 kom frem, at der cirkulerede intimt billedmateriale af Michael Dyrby blandt medarbejdere på TV 2 i forbindelse med en affære.

"Mange mente, at jeg skulle have ladet ham sidde, fordi det var en privat sag, men det er klart, at jeg havde den anden historie i baghovedet, og jeg ville ikke have den kultur," siger Merete Eldrup til Berlingske.

TV 2's nuværende topchef, Anne Engdal Stig Christensen, afviste onsdag overfor MediaWatch at have kendskab til den pågældende MTU-undersøgelse på trods af at have været en del af direktionen siden 2013. I et interview med Berlingske hævdede Michael Dyrby ellers, at undersøgelserne, og klagerne om ham, var åbne for alle medlemmer af direktionen.

"I et stort interview omtaler Dyrby nogle åbne kommentarer i en medarbejdertilfredshedsundersøgelse i hans direktørtid på TV 2 – hvilken MTU ved jeg ikke. Under alle omstændigheder har jeg ikke læst de åbne kommentarer for hans område. Jeg læste udelukkende de åbne kommentarer for mit eget område, programområdet," skrev Anne Engdal Stig Christensen til MediaWatch.

TV 2-top peger på Dyrby som problemet og afviser kendskab til upassende adfærd

Tillidsmand på B.T.: Tillid til Dyrby har fået alvorligt knæk 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs