MediaWatch

Tidligere vært kritiserer TV 2-ledelse efter metoo-dokumentar: Ikke godt nok

Undskyldningen til de kvinder, der har været udsat for ledelsessvigt på TV 2 gennem tiden, kom for sent og for nølende fra TV 2's topledelse og det er symptomatisk for tilgangen til problemerne, skriver tidligere nyhedsvært Samuel Rachlin i et indlæg.

Samuel Rachlin var den første nyhedsvær på TV 2, da stationen begynte at sende i 1988 | Foto: Jørgensen Jakob/Ritzau Scanpix

Tidligere nyhedsvært på TV 2 Samuel Rachlin langer i et indlæg i Berlingske ud efter TV 2's topledelse for håndteringen af de svigt, en række kvinder på TV 2 har oplevet på tv-stationen – senest belyst i dokumentaren "Metoo: Sexisme bag skærmen".

Ansvaret er blevet holdt ud i strakt arm med den begrundelse, at det skete før deres tid, mener han - eksemplificeret ved, at adm. direktør Anne Engdal Stig Christensen ikke med det samme kom med "den nødvendige undskyldning uden forbehold og uden omsvøb".

"Undskyldningen fra TV 2s ledelse kom sidst på dagen indpakket i en pressemeddelelse. Det er bare ikke godt nok. Det dur ikke. Som i slet ikke," skriver Samuel Rachlin, der uddyber, at det står i "skærende kontrakst " til DR's generaldirektør, der undskyldte på live-tv over de piger, der i Pigekoret under tidligere chefdirigenter oplevede en seksualiseret kultur og grænseoverskridende adfærd.

Facebook kalder Samuel Rachlin sit indlæg for et bidrag til debatten om kulturproblemerne på TV 2 Nyhederne, som han mener "alle undtagen ledelsen" har haft kendskab til igennem årene.

TV 2's adm. direktør Anne Engdal Stig Christensen erkendte i en pressemeddelelse fra TV 2 mandag, at virksomheden havde ageret for sent, og roste de medvirkende kvinder for at stå frem. Senere samme dag skrev hun i en mail til TV 2 en undskyldning til kvinderne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs