MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Foto: Chris Pizzello/AP/Ritzau Scanpix

Amerikanske ViacomCBS sælger CBS Studio Center i Los Angeles til ejendomsselskaberne Hackman Capital Partners og Square Mile Capital Management for 1,85 mia. dollar - svarende til 11,2 mia. kr.

Det oplyser ViacomCBS i en pressemeddelelse.

De to ejendomsselskaber vandt en budkrig foran en lang række interesserede købere.

CBS Studio Center består af en grund på over 22 hektar, hvilket blandt inkluderer 22 bygninger herunder produktionsstudier og kulisser af bl.a. gader i New York, som har været bagtæppe på optagelser til klassiske serier som "Seinfeld" såvel som nyere produktioner af fx "Brooklyn Nine-Nine".

ViacomCBS står bag sports-, underholdnings-, film- og serieproduktioner, herunder dækning af NFL og flere kendte talkshows, såsom "Ellen".

Handlen mangler nu at blive godkendt af myndighederne og ventes af falde endegyldigt på plads i indeværende år. ViacomCBS vil indgå kortsigtede lejeaftaler med de nye ejere og vil fortsat bruge film og tv-studierne til optagelser og transmissioner af streamingindhold og flow-tv. Det skal give tid til at få logistikken på plads i forhold til at fordele koncernens medarbejdere på andre lokationer.

To tv-studier på grunden til live-sending på koncernens to kanaler CBS 2 og KCAL 9 bliver del af en langsigtet lejeaftale.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs