MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Foto: Chris Pizzello/AP/Ritzau Scanpix

Amerikanske ViacomCBS sælger CBS Studio Center i Los Angeles til ejendomsselskaberne Hackman Capital Partners og Square Mile Capital Management for 1,85 mia. dollar - svarende til 11,2 mia. kr.

Det oplyser ViacomCBS i en pressemeddelelse.

De to ejendomsselskaber vandt en budkrig foran en lang række interesserede købere.

CBS Studio Center består af en grund på over 22 hektar, hvilket blandt inkluderer 22 bygninger herunder produktionsstudier og kulisser af bl.a. gader i New York, som har været bagtæppe på optagelser til klassiske serier som "Seinfeld" såvel som nyere produktioner af fx "Brooklyn Nine-Nine".

ViacomCBS står bag sports-, underholdnings-, film- og serieproduktioner, herunder dækning af NFL og flere kendte talkshows, såsom "Ellen".

Handlen mangler nu at blive godkendt af myndighederne og ventes af falde endegyldigt på plads i indeværende år. ViacomCBS vil indgå kortsigtede lejeaftaler med de nye ejere og vil fortsat bruge film og tv-studierne til optagelser og transmissioner af streamingindhold og flow-tv. Det skal give tid til at få logistikken på plads i forhold til at fordele koncernens medarbejdere på andre lokationer.

To tv-studier på grunden til live-sending på koncernens to kanaler CBS 2 og KCAL 9 bliver del af en langsigtet lejeaftale.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs