MediaWatch

DJ fraråder journalister at tage til Qatar - Danske Medier vil lade medierne selv afgøre

Hensynet til journalisters og kilders sikkerhed får Dansk Journalistforbund (DJ) til at advare mod rejser til Qatar, efter to journalister fra NRK blev anholdt. I Danske Medier deler direktør bekymring, men vil ikke fraråde. Chefredaktør vil ikke afvise rejser til landet.

NRK's sportschef Egil Sundvor tager imod journalisterne Lokman Ghorbani og Halvor Ekeland i Oslo, hvor de landede onsdag fra Qatar, hvor de blev anholdt | Foto: Hakon Mosvold Larsen/AFP/Ritzau Scanpix

Anholdelsen af to journalister fra den norske public service-station NRK, der var på reportagetur i Qatar, får nu Dansk Journalistforbund til at fraråde journalister at tage til landet, der er vært for VM i fodbold næste år.

Det siger næstformand i DJ, Allan Boye Thulstrup, i programmet "Reporterne" på Radio Loud, skriver kanalen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Organisationer: EU-afgørelse baner vej for digital nulmoms på magasiner

EU's ministerråd har godkendt en ændring af et momsdirektiv, som giver EU's medlemslande større fleksibilitet i forhold til at indføre fx nulmoms. Ifølge Danske Medier, Grakom og Dansk Erhverv er det et grønt lys fra EU-side til at udvide digital nulmoms til digitale magasiner i Danmark.

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

DR har indledt en personalesag imod en chef for at have opført sig i strid med DR's interne kodeks for god adfærd. Chefen er stoppet, oplyser DR, der i januar vil foretage en anonym undersøgelse internt om omfanget af krænkende adfærd. DR-chef erkender og undskylder i opslag på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs