MediaWatch

Nordisk Film og Disneys manglende aftale lukker dør for ny familiefilm

Disneys nyeste animationsfilm bliver ikke vist i landets største biografkædes sale som resultat af den verserende konflikt mellem underholdningskæmpen og Nordisk Film Biografer.

Casper Bonavent, adm. direktør i Nordisk Film Biografer i Danmark. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Familiefilmen "Encanto" fra Disneys animationsstudie har de fleste forudsætninger til at trække mange i biografen, efter den får premiere denne uge og spiller i julemåneden. Men det bliver ikke i nogen af Nordisk Film Biografers 23 afdelinger rundt om i landet. Det skriver Flatpanels.

Biografkæden, der er en del af Egmont-koncernen, har fortsat ikke fået en aftale i hus med den amerikanske underholdningskæmpe, fordi parterne er uenige om, hvad det skal betyde for bl.a. filmlejeprisen, at Disney smider sine film på streamingplatformen Disney+, relativt kort tid efter de har haft biografpremiere.

"Vi er i løbende dialog med Disney om de kommercielle betingelser og håber naturligvis, at vi snarligt lander en aftale, som begge parter bliver tilfredse med," siger Casper Bonavent, direktør i Nordisk Film Biografer til Flatpanels.

"Encanto" vil ligesom Disneys andre filmudgivelser det seneste halve år, bl.a. storfilmen "Eternals" der også er biografaktuel netop nu, blive vist i Cinemaxx-biografkædens sale.

Presset på at forkorte det såkaldte biografvindue, hvor film vises eksklusivt på det store lærred, blev forøget markant under coronakrisens nedlukninger verden over, samtidig med at de store studier som Disney og Warner Bros. i forvejen var i gang med at omlægge deres distribution mod egne streamingplatforme.

I forbindelse med lanceringen af HBO Max i oktober meldte streamingplatformen ud, at biografvinduet for alle film fra Warner Bros. bliver 45 dage. De er begge en del af Warner Media-koncernen.

Disneys film har haft varierende vinduer - "Encanto" får 30 dage, inden den bliver tilgængelig på Disney+.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs