MediaWatch

TV 2 er største danske modtager af tv-midler fra EU

Mere end halvdelen af de støttemidler, EU's Creative Europe-program har givet til danske tv-produktioner, er sendt i TV 2's retning, viser ny undersøgelse.

Pilou Asbæk og Søren Malling i TV 2's "Efterforskningen", der bl.a. blev til med støtte på 1 mio. euro fra Creative Europes mediepulje. | Foto: Henrik Ohsten/TV 2

Ifølge en undersøgelse fra Aalborg Universitet er mere end hver 10. krone, som EU's støtteprogram til tv- og dramaproduktioner, Creative Europe, har uddelt i perioden fra 2014-2020, gået til danske produktioner.

Heraf har mere end halvdelen - nærmere bestemt 57 pct. - haft TV 2 som modtager ifølge tal, som Kulturmonitor har fået udspecificeret.

Det er bl.a. TV 2-serier som "Norskov", "Efterforskningen", "Sommerdahl" og "DNA", der er blevet til med EU-støtte.

"Støtteordningen fra EU passer mindre godt til DR, der hovedsageligt producerer in-house, mens TV 2 per definition skal samarbejde med eksterne partnere. Derfor er TV 2 i udgangspunktet den danske tv-institution, som passer bedst til EU-programmet," siger Kim Toft Hansen, der er en af forskerne bag undersøgelsen, der evaluerer Creative Europe-programmet, til Kulturmonitor.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs