MediaWatch

TV 2 forlænger badminton-rettigheder

VM i badminton i 2023 er en del af rettighedspakken, TV 2 har sikret sig i en ny tv-aftale med det internationale badmintonforbund, BWF.

Den dasnke badmintonspiller Mia Blichfeldt | Foto: Ritzau Scanpix / TV 2

TV 2 fortsætter satsningen på badminton som en del af de sportsrettigheder, der skal trække seere til sportskanalerne og streamingtjenesten TV 2 Play.

Det sker med forlængelsen af tv-rettighederne til en række internationale turneringer fra 2022 frem til og med 2025, skriver TV 2 Kommunikation.

"Badminton er en af kernerettighederne på TV 2 Sport, og badminton er ligeledes en af de sportsgrene, hvor vi viser store, danske sportspræstationer. TV 2's badmintonredaktion har udviklet sin dækning gennem flere år, og vi ser frem til at fortsætte arbejdet i de kommende år," udtaler Kristian Hyldgaard, kanalchef for TV 2 Sport og TV 2 Sport X.

Rettighedsaftalen med det internationale badmintonforbund, BWF, gælder bl.a. VM i badminton i 2023, der afholdes i København, samt World Touren, Sudirman Cup samt Thomas Cup & Uber Cup, skriver TV 2. Koncernen har tidligere forlænget rettighederne til danske badmintonturneringer fra 1. juli 2022 til og med 2025.

TV 2 har oprustet investeringerne i sportsrettigheder de senere år med erhvervelsen af rettighederne til herrelandsholdets EM- og VM-kvalifikationskampe i fodbold fra 2022 som et foreløbigt toppunkt.

Investeringerne har samtidig fået koncernen til at hæve abonnementsprisen på hovedkanalen et ekstra nøk næste år. Fra næste år stiger hovedkanalen med 1,50 kr. til 20,5 kr. månedligt. I 2023 bliver prisen 22 kr. månedligt, og efterfølgende 23,5 kr. i 2024, har TV 2 meldt ud.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs