MediaWatch

Kommune investerer to mio. kr. i filmsatsning

Filmatiseringen af Stine Pilgaards "Meter i sekundet" skal ske i Ringkøbing-Skjern Kommune, der har smidt et millionbeløb i projektet.

Stine Pilgaard. | Foto: Brian Karmark/Ritzau Scanpix

Den vestjyske kommune har spyttet to mio. kr. i den kommende spillefilm af Nordisk Film, som er baseret på bestselleren "Meter i sekundet" af Stine Pilgaard. Det skriver Kulturmonitor.

Det gør filmprojektet det største for Ringkøbing-Skjern Kommune sammen med TV 2-serien "Hvide Sande", der fik samme beløb for at få sat spot på området.

Ifølge formanden for kommunens Erhvervs- og Vækstudvalg, viceborgmester Søren Elbæk, er det oplagt, at der med det fokus, filminvesteringerne resulterer i, bliver skabt en stolthed og et kendskab til Ringkøbing-Skjern, "der fører vækst og udvikling til området med sig".

Nordisk Film har for nyligt annonceret, at filmens instruktør bliver Hella Joof og at optagelser forventes at blive indledt i 2022.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs