MediaWatch

DR samler B&U-kræfter og udpeger ny ledelsesduo

Som led i omorganiseringen i DR bliver børneområdet samlet i ny afdeling i DR Kultur, der skal ledes i et parløb mellem B&U-chef og tidl. kanalredaktør for Ultra, Ramasjang og Minisjang.

"Børste" og resten af holdet fra Minisjang, rykker sammen med andre børneområder i DR | Foto: DR

DR koncentrerer kræfterne på børneområdet i en ny afdeling under DR Kultur, Børn og Unge, fremgår det af en pressemeddelelse.

Ændringerne sker i forlængelse af den store, nye digitale strategiplan, der blev lagt frem mandag. Den indebærer omfattende omorganiseringer og nedlægger samtidig direktørområdet DR Medier.

Den nye børneafdeling, der hedder "Børn", skal ledes i et parløb mellem Marlene Boel, der siden 2019 har været chef for DR's B&U-afdeling i Aarhus, og Morten Skov Hansen, der kommer fra stillingen som kanalredaktør for Ramasjang og Minisjang i DR Medier.

Rollefordelingen vil give Marlene Boel ansvar for DR's egne produktioner til børn som B&U-chef for interne produktioner og DR Lær, mens Morten Skov Hansen skal varetage indkøb fra eksterne producenter og udviklingen af DR's spil til børn med titel af B&U-chef for eksterne produktioner, spil og partnerskaber.

"Morten og jeg kommer med hver vores viden om børn og om at producere til dem. Selv om vi har arbejdet i to forskellige direktørområder i DR, har vi jo allerede lavet rigtig meget sammen, og vi har stor respekt for hinanden," siger Marlene Boel.

Ifølge Morten Skov Hansen vil oprettelsen også kunne styrke indkøbet hos eksterne producenter, som kan få mere viden og inspiration, når indkøbet sker fra en samlet afdeling, siger han.

Mange flyttes rundt

Området vil i alt tælle 65 ansatte, der ud over B&U og DR Medier, kommer fra DR Lær samt DR Events & Partnerskaber i Aarhus, København og Aalborg, skriver DR. Det vil betyde omorganisering og omplaceringer, der kan være en stor mundfuld, mener Marlene Boel.

"Det kan være svært at tage afsked med en chef eller et område, som har været vigtig for en, og der kommer til at gå noget tid, før alle er ombord på rejsen. Men intentionen om, at alle kan se og bidrage til et samlet børnefællesskab er vigtig," siger Marlene Boel.

Området bliver en del af afdelingen Børn, Unge og Fakta under ledende redaktionschef Signe Aggerholm i direktørområdet DR Kultur, Børn og Unge, hvor Henrik Bo Nielsen sidder i toppen.

I alt skal hver 10. medarbejder i DR rykkes i forbindelse med omlægningen af de indre linjer.

Organisationsændring i DR samler brede kultur- og faktaprogrammer i ny afdeling

Ny tv-gren i DR Nyheder bliver spydspids i digital strategi

Flere chefer fra DR Medier følger med over i nyt direktørområde

DR Nyheder ændrer ledelsen 

DR vil sikre nyhedsposition med livenyheder på DRTV

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs