MediaWatch

Ny tv-gren i DR Nyheder bliver spydspids i digital strategi

Den digitale omlægning i DR Nyheder skal massere DRTV ind i nyhedsvanerne med skræddersyede formater, der over tid skal få samme status for streamere som Radioavisen og TV Avisen har på flow-tv. Ny afdeling under hidtidig chef for TV Avisen bliver en af hovednøglerne, siger nyhedsdirektør. Til gengæld skal der produceres mindre til Dr.dk, men afskedigelser ligger ikke i kortene, lyder det.

Foto: PR/DR

DR Nyheder står med en af de største opgaver i DR’s ambitioner om at blive et fuldtonet digitalt public service-hus. Godt nok streamer tre ud af fire danskere ugentligt, som DR har peget på i forbindelse med den store digitale strategiplan, der blev præsenteret mandag.

Men ifølge DR’s egne tal er det kun 11 pct. af tidsforbruget på DRTV, der bliver brugt på den nyhedsdækning, der er bærende for DR’s license to operate som public service-hus. Omvendt er nyhedsformater på flow-tv som 21 Søndag og TV Avisen ugentligt blandt de mest sete programmer – og det er formater med samme gennemslagskraft og status, DR Nyheder nu skal udvikle på DRTV.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs