MediaWatch

Dramatiker-formand: NRK er ved at overhale DR som Nordens seriemester

Kritikken af DR Drama fortsætter efter udsættelsen af "Leonora Christina"-serien. Norges NRK har ifølge formand for Danske Dramatikere gearet sig til streamingkonkurrencen tidligere og bedre end DR.

Formand for Danske Dramatikere Nikolaj Scherfig. | Foto: Sara Galbiati/Politiken/Ritzau Scanpix

Mandagens fyring af DR's dramachef, Christian Rank, skulle ifølge DR-direktør Henrik Bo Nielsen give rum til "at komme videre og skabe ro" omkring den hæderkronede dramaafdeling, men kritikken fortsætter ufortrødent. Formand for Danske Dramatikere Nikolaj Scherfig mener, at norske NRK har gjort mere for at følge med udviklingen i fiktionsmarkedet i streamingæraen, skriver Politiken.

"NRK har overtaget DR’s rolle. De har haft fornemmelse for at lave skarpe nye ting, og serier som "Skam", "22. juli" og "Exit" er blevet internationale fænomener," siger Nikolaj Scherfig til Politiken.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs