MediaWatch

Margrete den Første-drama kaldes bedste historiske film i årevis

Der er store roser fra anmelderne til den nye spillefilm "Margrete den Første", som instruktøren Charlotte Sieling står bag.

Trine Dyrholm spiller hovedrollen som Margrethe den Første i filmen af samme navn, der har manuskript af Jesper Fink, Maya Ilsøe og instruktør Charlotte Sieling. Filmen er produceret af SF Film Production. | Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Charlotte Sielings nye, store historiske spillefilm "Margrete den Første" falder i god jord hos flere anmeldere.

Politiken kalder det et godt og solidt historisk drama, mens Berlingske udnævner det til den bedste film om danmarkshistorien i årtier.

"Det er en kraftpræstation fra alle, der har været involveret, og den bedste historiske film i årevis. Sådan skal det gøres," skriver Berlingskes anmelder Kristian Lindberg.

I filmen tegnes et portræt af Danmarks første kvindelige regent, Margrete den Første.

Filmen handler om tiden efter samlingen af Danmark, Norge og Sverige. Her styrede Margrete riget gennem adoptivsønnen Erik af Pommern.

"Historiske film af denne kaliber kan let ende som store skrumler, hvor det runger hult. Men "Margrete den Første" fungerer helt grundlæggende godt og solidt som historisk drama," skriver Politikens anmelder Kim Skotte.

Bag kameraet står instruktør Charlotte Sieling. Trine Dyrholm spiller hovedrollen som Margrete.

Filmen rammer de danske biografer torsdag og er blandt de dyreste danske filmproduktioner nogensinde.

Også filmmagasinet Ekko er ude med anmelderroser og giver filmen fem ud af seks stjerner:

"Margrete den Første er ikke bare en medrivende film. Den er også bevis på, at vi med et budget på omkring 70 millioner kroner kan konkurrere med udlandet, når det kommer til at skabe storladen dramatik," lyder det.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs